De eerste meters zijn een feit! Nou ja… meters…

Gisteren in het Brabantse Alphen hebben wij dan eindelijk voor de sleepwagen kunnen verschijnen. Het transport werd zoals alle overige jaren verzorgt door onze sponsor Pleizier & Timmer uit Nijkerk. Na een kleine file en een aantal regenbuitjes kwamen wij aan op het terrein. Na de trekker gelost en uitgepakt te hebben kwam met nog langs van RTL 7 voor een interview. Ook kwam de technische commissie van de NTTO langs voor de keuring. Hier bleek dat we alles goed voor elkaar hadden en was de trekker technisch in orde.

Tijdens het tanken bleek er een lek ontstaan te zijn bij de brandstofpomp… dat was even niet wat we verwacht hadden, ook hadden we de juiste materialen niet mee. Al snel boden de mannen van het Gompie team hulp aan en zo kon het lek gedicht worden en zo konden wij ons gaan opmaken voor de run. Als derde starter in de klasse kwamen wij op de baan. Het optoeren verliep goed maar tot 2 maal toe kregen wij niet de toeren en temperatuur in de motor om de turbo’s op druk te krijgen. Maar tijdens de run van Russian Roulette ging de sleepwagen kapot en moest de klasse na de pro-stocks opnieuw worden verreden. Dit gaf voor ons de mogelijkheid om nogmaals met wat veranderingen aan het brandstofsysteem voor de wagen te testen. Er werd een grotere retour gemonteerd zodat er minder brandstof de motor in zou gaan. Bij het Screaming Bobcat team mochten wij een slang lenen om zo nogmaals te kunnen rijden.

De tweede poging gaf nog niet het gewenste resultaat, wel kwamen we nu 73 cm van de plek maar verder wilde de motor niet. Dit kwam doordat de motor te snel de brandstof krijgt toegediend, hierdoor komt er geen warmte in de cilinders en is er te weinig energie in de motor aanwezig om de turbo’s te benodigde druk te laten geven.

Al met al zijn we niet geheel ontevreden, en weten we nu waar we de komende tijd mee aan de slag moeten. Bij deze willen we wel nog onze sponsoren bedanken voor hun steun en hulp van wie we dat op welke wijze dan ook hebben mogen ontvangen!

Helaas hebben we geen onboard beelden maar zal er het nodige aan foto materiaal op de site geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *