Tijd voor nieuws…

Als eerste kunnen wij melden dat wij een nieuwe sponsor hebben!

BO Motor Oil zal ons komende tijd ondersteunen en ons voorzien van de benodigde smeermiddelen om de machine draaiend te houden. Wij zijn zeer blij met hun ondersteuning en zullen er, samen met onze andere sponsoren, een mooi seizoen van proberen te gaan maken.

 

Zoals laatste keer vermeld is het verplaatsbare gewicht van de tractor niet de hoeveelheid die we graag zouden hebben. Er is in de huidige achteras nog wel het een en ander aan gewicht te winnen door diverse delen in het aluminium uit te voeren. Door toeval en samenloop van omstandigheden hadden wij de mogelijkheid om een nieuwe achteras te kunnen samenstellen uit delen die al standaard in aluminium geleverd zijn. Ook niet geheel onbelangrijk is dat dit op een lagere kostenprijs komt dan wanneer we de huidige delen zelf uit aluminium zouden maken.

Deze nieuwe achteras zal voorzien zijn van een Rockwell 20-145 center sectie en Mercedes planetairen. Het centergedeelte is in Amerika aangeschaft en is ondertussen in huis, de planetairen konden wij bij de firma Mestebeld Trucks uit Lemelerveld ophalen.

Deze zullen wij zelf van een behuizing voorzien, echter is dit iets wat in volgende winterperiode zal gebeuren.

 

Terug naar de machine zelf…

Het brandstof systeem heeft een andere barrelvale gekregen, een zogenaamde regelkraan die aan de gashendel gemonteerd zit. De opbouw van de hoeveelheid brandstof die naar de motor gaat wordt mooier geregeld dan de vorige versie. Dit was ook duidelijk merkbaar bij het starten van de machine.

Na wat kleine strubbelingen met een startmotor en een kapotte accu hebben we de machine meerdere malen laten lopen en zijn we nu bezig om de laatste punten op de i te krijgen.

Als alles naar wens is zulllen wij op 29 april naar het Duitse Füchtorf gaan om onze eerste meters van 2018 te maken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *